ÖDÜL ALANI: KÜLTÜR-SANAT | 2012

Üstün Başarı Ödülü: Emre Arolat

8. Kadir Has Ödülleri’nde “Üstün Başarı Ödülü”nü, farklı konulardaki başarılı mimarlık çalışmalarıyla önemli projelere imza atmış EAA-Emre Arolat Architects’in kurucusu mimar Emre Arolat kazandı. Arolat, ödüle, ulusal ve uluslararası tanınırlığını kanıtladığı çok sayıda proje ve ödül, sürdürmekte olduğu yenilikçi ve öncü projeleri ve mimarlık ve tasarım konularında yarattığı toplumsal bilinç nedeniyle layık görüldü.

Gelecek Vadeden Sanatçı Ödülü: Lara Melda

“Gelecek Vadeden Sanatçı Ödülü”nü ise piyano sanatçısı Lara Melda genç yaşında elde ettiği üstün virtüözlük başarıları ile kazandı. Melda ödüle, dünyanın en saygın yarışmalarında kazandığı ödüller, evrensel düzeyde önemli orkestralarla verdiği konserler, yeteneğinin ve sanatsal gücünün bir göstergesi olarak kabul edildiği jüriler ve yaptığı kayıtlarla layık görüldü.

Yahşi BARAZ (Galeri Baraz Kurucusu)

Oya ECZACIBAŞI (İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı)

Prof. Dr. Dikmen GÜRÜN (İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü)

Doğan HIZLAN (Eleştirmen, Hürriyet Gazetesi Yazarı)