ÖDÜL ALANI: EĞİTİM-BİLİM | 2011

2011’de Kadir Has Ödülü yönetmeliği değiştirilerek, önceki yıllarda belirli bir konu başlığı altında yarışma ödülü şeklinde düzenlenen ödüller bu yıl ilk kez “Üstün Başarı” ve “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı” olmak üzere iki kategoride sunuldu. Ödül Beratı ve parasal ödülden oluşan Kadir Has Ödülleri için bilim ve eğitim alanlarında farklı dallarda gerçekleştirdikleri çalışmaları ile önemli başarılara imza atmış, ulusal / uluslararası tanınırlığa ulaşmış ya da bu potansiyeli bulunan adaylar başvurdu veya aday gösterildi.

Üstün Başarı Ödülü: Prof. Dr. Erdal Arıkan

“Üstün Başarı Ödülü”ne Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erdal Arıkan, haberleşme mühendisliği alanındaki başarıları ile layık görüldü. Prof. Arıkan’ın enformasyon ve kodlama kuramları ile haberleşme sistemleri ve ağları konusunda çok sayıda akademik çalışması bulunuyor.

Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü: Dr. Ataman Şendöl

40 yaşın altındaki başarılı bilim insanlarına verilen “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”ne ise Dr. Ataman Şendöl layık görüldü. 2003 yılında İsviçre Zürih Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan ve halen Zürih Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmalarını yürüten Dr. Şendöl’e ödülü, kanser ve hücre çalışmalarında oksijensizlikle hücre ölümü (apoptosis) arasındaki ilişkiye yeni boyutlar sunduğu çalışması ile verildi.

Prof. Dr. Mustafa AYDIN (Kadir Has Üniversitesi Rektörü)

Prof. Dr. Üstün ERGÜDER (Magna Charta Universitatum Observatory ve Üçüncü Sektör Vakfı Başkanı)

Prof. Dr. Gökhan HOTAMIŞLIGİL (Harvard University Öğretim Üyesi)

Prof. Dr. Cemal KAFADAR (Harvard University Öğretim Üyesi)