ÖDÜL ALANI: TÜRKİYE’DE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ POTANSİYELİ VE KULLANILABİLİRLİĞİ | 2010

Birincilik Ödülü: Doç. Dr. Ahmet Duran Şahin

İkincilik Ödülü: Doç. Dr. Ali Vardar ve Prof. Dr. Bahattin Çetin

“Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Kaynakları Potansiyeli ve Kullanılabilirliği” konulu 6. Kadir Has Ödülleri’nden birincilik, İTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Duran Şahin’in “Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Kaynakları Potansiyeli ve Kullanılabilirliği/Enerjide Bütünleşik Sistem Zorunluluğu” başlıklı çalışmasına verildi.

İkincilik Ödülü, Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ali Vardar ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Çetin’in ortak çalışmalarına verildi.

Üçüncülük ödülünün verilmediği bu yıl, Mert Nazlıoğlu’nun, Ahmet Çimen’in ve Özer Bostanoğlu’nun çalışmaları mansiyona layık görüldü.

• Prof. Dr. Namık Kemal ARAS (TÜBA Şeref Üyesi)

• Doç. Dr. Volkan Ş. EDİGER (Cumhurbaşkanlığı Enerji Danışmanı)

Prof. Dr. Saim ÖZKAR (ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi)

• Prof. Dr. Galip G. TEPEHAN (Kadir Has Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Öğretim Üyesi)