ÖDÜL ALANI: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ÜLKEMİZİN HIZLI KALKINMASINI NASIL BAŞARIR? | 2007

Birincilik Ödülü: Timuçin Tunç

İkincilik Ödülü: İrfan Kalaycı

Üçüncülük Ödülü: Dr. Meral Dinçer

Kadir Has Üniversitesi’nin 12. kuruluş yılında sahiplerini bulan 5. Kadir Has Ödülleri, “Bilgi Teknolojileri Ülkemizin Hızlı Kalkınmasını Nasıl Başarır?” başlığını taşıyordu.

Sokakta Yaşayan Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Tunç’un çalışması birincilik; Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Derneği Üyesi ve İnönü Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi İrfan Kalaycı’nın “Kalkınmada Bilgi Teknolojisi-Bilgi Teknolojisinde Kalkınma: Türkiye’ye Başarı Kapısını Açacak ‘Anahtar’” adlı çalışması ikincilik, Sokakta Yaşayan Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Meral Dinçer’in çalışmasıysa üçüncülük ödülüne layık görüldü.

• Prof. Dr. Hasan DAĞ (Kadir Has Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Enformasyon Teknolojileri Bölümü Başkanı)

• Faruk ECZACIBAŞI (Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı)

• Dr. Cüneyt KALPAKOĞLU (BYTE Bilgisayar Yazılım Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı)

• Dr. Üner KIRDAR (Emekli Büyükelçi)