ÖDÜL ALANI: NÖROBİLİM | 2021

Üstün Başarı Ödülü: Prof. Dr. Murat Günel

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Günel, sinir sistemi ve beraberindeki damar sistemindeki bozuklukların genetik temellerini ortaya çıkartmak amacıyla yaptığı araştırmalar, genetik şifreleri okuyarak beyin kanserlerinin iyi huylu tümörlerden kansere dönüşmesine neden olan genetik mekanizmaları keşfetmesi ve çalıştığı bu önemli konularda özellikle Türkiye’den doktora sonrası araştırmacılar ile doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerini ekibine katarak yetiştirmesi nedeniyle “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü: Dr. Piray Atsak

Columbia Üniversitesi’nde Sinirbilimleri alanında çalışmalarına devam eden Dr. Piray Atsak erken yaşlardaki olumsuz deneyimlerin psikiyatrik bozukluklar için nasıl kalıcı bir risk oluşturduğuna, hayvan modellerinin canlı ortamda elektro-fizyolojik kayıtlarının, stres ve duygusal davranışta yer alan sinir ağlarının optogenetik manipülasyonlarına dayanan deneysel çalışmalarıyla bu alana yaptığı katkılar nedeniyle “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”nü kazandı.

Prof. Dr. Nihat BERKER (Kadir Has Üniversitesi)

Dr. Canan DAĞDEVİREN (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü – MIT Media Lab)

Prof. Dr. Turgay DALKARA (Hacettepe Üniversitesi)

Prof. Dr. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ (Kadir Has Üniversitesi)