ÖDÜL ALANI: KARMAŞIK SİSTEMLER: ÇOK YÖNLÜ ETKİLEŞMELERDEN ÖZGÜN VE ÖNEMLİ OLUŞUMLAR DOĞURAN SİSTEMLER | 2019

Üstün Başarı Ödülü: Prof. Dr. İvet Bahar

Prof. Dr. İvet Bahar, biyolojik sistemlerin fonksiyonel dinamiklerini moleküler ölçekte açıklayabilmek için geliştirdiği kuramsal ve hesaplamalı modeller, nöronlar arasında sinyal iletimi ve regülasyonu, proteinlerin dizilimi, yapıları ve fonksiyonları üzerine yaptığı çalışmalar, rol aldığı bilgisayar destekli ilaç keşifleri ve yürüttüğü özgün araştırma projelerinde düzinelerce doktora sonrası araştırmacı, doktora ve lisans öğrencisi ile bire bir ilgilenerek, çalıştığı bu önemli alanda bilim insanı yetiştirilmesine verdiği katkılardan dolayı “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görülmüştür.

Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü: Dr. Öğr. Üyesi Canan Dağdeviren

Dr. Öğr. Üyesi Canan Dağdeviren insan organları üzerine giydirilebilecek kadar esnek, bükülebilen, katlanabilen, çekip uzatılabilen ve organların ritmik hareketlerini elektrik enerjisine çevirebilen piezoelektrik aygıtlar yapması, doğası gereği rijit olan elektronik ile yumuşak ve kıvrımlı olan biyoloji arasında köprü kurması, genç kariyerinin başından beri onlarca doktora ve lisans öğrencisinin özgün araştırma projelerini yöneterek bu alanda bilim insanı yetiştirilmesine verdiği katkılardan dolayı “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”ne layık görülmüştür.

Prof. Dr. Adnan AKAY (Bilkent Üniversitesi)

Prof. Dr. İrşadi AKSUN (Koç Üniversitesi)

Prof. Dr. Nihat BERKER (Kadir Has Üniversitesi)

Prof. Dr. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ‎ (Kadir Has Üniversitesi)