ÖDÜL ALANI: OSMANLI’YI ANLAMAK / ARAŞTIRMAK: SOSYAL VE EKONOMİK TARİH ÇALIŞMALARI | 2018

Üstün Başarı Ödülü: Prof. Dr. Şevket Pamuk

Prof. Dr. Şevket Pamuk, Osmanlı sosyal ve ekonomik tarihi çalışmalarında yeni bulgular ortaya koyması, her iki alanın verilerini analitik yaklaşımla ele alan çığır açıcı ve öncü çalışmalarıyla uluslararası planda kabul görmesi, makro kriterlerden yola çıkarak ortaya koyduğu dünya ölçeğindeki karşılaştırmalı çalışmaları ile ekol oluşturması, aldığı saygın görevler ve ödüllerle Türkiye’nin uluslararası alandaki tanınırlığına yaptığı katkılar nedeniyle “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görülmüştür.

Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü: Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan

Arşiv belgelerini kullanarak ufuk açıcı ve derinlikli çözümlemeler getiren çalışmaları, Osmanlı sosyal tarihini Avrupa ve Akdeniz tarihi çerçevelerinde incelemeyi mümkün kılan yaklaşımı, Yeniçağ Akdeniz’inde Osmanlı, Venedik ve İspanya coğrafyalarını sosyo-ekonomik temalar üzerinden karşılaştırmalı şekilde inceleyerek Osmanlı tarih yazınına getirdiği çığır açıcı katkıları nedeniyle Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan’a “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” verilmiştir.

14. Kadir Has Ödülleri’nin Değerlendirme Kurulu

Prof. Dr. Mustafa AYDIN (Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Prof. Dr. Y. Hakan ERDEM (Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Prof. Dr. Şükrü HANİOĞLU (Princeton University Öğretim Üyesi, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi)