ÖDÜL ALANI: KENT ÇALIŞMALARI VE YENİ KENTSEL OLUŞUMLAR | 2017

Üstün Başarı Ödülü: Prof. Dr. Sema Erder

Prof. Dr. Sema Erder, 25 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğü alan araştırmalarında kent planında meydana gelen sosyolojik, sosyo-ekonomik hareketleri saptayan, kentsel dönüşümün dinamiklerini irdeleyen, yeni kent oluşumlarını hazırlayan etkenleri sorgulayan çalışmalarıyla ortaya koyduğu ufuk açıcı ve büyük birikimi göz önünde bulundurularak, “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü: Yrd. Doç. Dr. Ali Tuna Kuyucu

Değerlendirme Kurulu, “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”nün ise oybirliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Tuna Kuyucu‘ya verilmesini kararlaştırdı. Kurul bu kararı alırken Dr. Kuyucu’nun yeni kentsel oluşumlara dönük gelişmeleri gerek İstanbul’daki oluşumları izleyerek gerekse Anadolu kentlerindeki gelişmeleri gözeterek yorumlamasını, bu yeni yapılanmaların ekonomik krizler, hukuk süreçleri ve uygulamalarıyla ilişkilerini kurmasını, kamu mülkiyetinin kullanım yöntemlerini sorgulamasını, çalışmalarını gerek saha analizleri gerekse kuramsal modellemelerle bütünleştirmesini dikkate aldı.

13. Kadir Has Ödülleri’nin Değerlendirme Kurulu

Prof. Dr. Mustafa AYDIN (Kadir Has Üniversitesi)

Doç. Dr. Ayfer BARTU CANDAN (Boğaziçi Üniversitesi)

Prof. Dr. Murat GÜVENÇ (Kadir Has Üniversitesi)