ÖDÜL ALANI: DOĞA VE YAŞAM BİLİMLERİNDE GELİŞMELER | 2016

Üstün Başarı Ödülü: Prof. Dr. Mehmet Toner

Değerlendirme Kurulu’nun çalışmaları sonucu, Massachusetts General Hospital BioMicroElectroMechanical Systems (BioMEMS) Resource Center ile Harvard Medical School Biomedical Engineering Research and Education Program for Physicians direktörlüğü görevlerini yürüten Prof. Dr. Mehmet Toner, “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Prof. Dr. Mehmet Toner, mühendislik ve tıp alanlarını birbirine bağlayarak, kanser, nanoteknoloji, doku mühendisliği ve biyokoruma alanlarındaki çığır açan buluşları, uzun yıllardır en üst düzey akademik dergilerde yayınladığı çok sayıdaki makalesi, önde gelen üniversitelerdeki başarılı öğretim üyeliği ve öğretim üyesi yetiştirmedeki üstün gayretleri nedeniyle ödüle layık görüldü.

Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü: Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy

Rockefeller Üniversitesi öğretim üyesi ve Laboratory of Metabolic Regulation and Genetics direktörü Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy ise “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”nü aldı. Dr. Birsoy kanser hücrelerinin metabolizması ve besinlerle ilişkisi konusunda yürüttüğü başarılı çalışmaları ile biyoloji ve tıp alanını birleştiren buluşları ve yayınladığı çok sayıdaki makalesi ile gelecekte alanında önde gelen bilim insanlarından biri olacağına dair bıraktığı kuvvetli izlenim nedeniyle bu ödülü almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Mustafa AYDIN (Kadir Has Üniversitesi)

Prof. Dr. Nihat BERKER (Sabancı Üniversitesi)

Prof. Dr. Gökhan HOTAMIŞLIGİL (Harvard University)

Prof. Dr. Umran İNAN (Koç Üniversitesi)