ÖDÜL ALANI: TOPLUM, SİYASET VE EKONOMİ | 2015

Üstün Başarı Ödülü: Prof. Dr. Şerif Mardin

“Toplum, Siyaset ve Ekonomi” alanında verilen 11. Kadir Has Ödülleri’nden “Üstün Başarı Ödülü”, din sosyolojisi; siyaset sosyolojisi; tarihsel sosyoloji, Osmanlı İmparatorluğu, Osmanlı dönemi entelektüel tarihi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Şerif Mardin’e verildi. Prof. Dr. Mardin, son elli yılda sosyal bilimler alanına yaptığı ulusal ve uluslararası düzeydeki büyük katkıları, eserlerinin birer klasik olarak henüz aşılamaması, kitap ve makalelerinin düşünce tarihi alanına sağladığı büyük katkılar, çalışmalarının çığır açıcı derinliği, genişliği ve uzun soluğu ile olduğu kadar kişiliği ile de akademik çevrede belirleyici olması, bir kuşak akademisyen için rol modeli kabul edilmesi nedeniyle ödüle layık görüldü.

Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü: Doç. Dr. Şener Aktürk

“Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” ise Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Şener Aktürk’e verildi. Doç. Dr. Aktürk, akademik yaşamının erken bir evresinde yaptığı çalışmaları, bu çalışmaların uluslararası alanda sağladığı başarı, temel çalışma alanı olan uluslararası ilişkilerle sınırlı kalmayıp makale ve kitaplarında, sosyal bilimler dünyasının farklı alanlarındaki sorunlara yanıt arama çabası nedeniyle ödüle layık görüldü.

11. Kadir Has Ödülleri’nin Değerlendirme Kurulu

Prof. Dr. Mustafa AYDIN (Kadir Has Üniversitesi)

Prof. Dr. Nilüfer GÖLE (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales)

Prof. Dr. Haldun N. GÜLALP (Yıldız Teknik Üniversitesi)