ÖDÜL ALANI: BİLİM, TEKNOLOJİ VE İNOVASYON | 2014

Üstün Başarı Ödülü: Prof. Dr. Turgay Dalkara

“Bilim, Teknoloji ve İnovasyon” alanında verilen 10. Kadir Has Ödülleri’nden “Üstün Başarı Ödülü”, Hacettepe Tıp Fakültesi ve Harvard Tıp Fakültesi Massachusetts General Hospital’da araştırmalarını yürüten beyin cerrahı Prof. Dr. Turgay Dalkara’ya verildi. Beyin hastalıkları ve migren konusundaki uluslararası araştırmaları neticesinde tıp bilimine yaptığı katkılar ve uluslararası alanda elde ettiği başarılar ile dünyaca ünlü bir bilim adamı olan Prof. Dalkara’nın, beyin damar hastalıkları alanında olağanüstü sayıda atıf alan makaleleri bulunmaktadır. Prof. Dalkara, pek çok derginin yayın kurulundaki çabaları, Avrupa ve ABD proje değerlendirme panellerinde yaptığı görevler ve özellikle genç bilim adamlarına sağladığı olanaklarla nörobilimin Türkiye’de gelişmesinde lider rol üstlenmiştir.

Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü: Prof. Dr. Özgür Barış Akan

“Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” ise Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Barış Akan’ın oldu. Akan’ın, haberleşme kuramı ve haberleşme alanında gelecek-nesil haberleşme ağları, kablosuz haberleşme ve sensör ağları, nano haberleşme ve nano-ağlar konularında evrensel düzeydeki çalışmaları bulunuyor. Genç sayılacak bir dönemde akademik kariyerinin en üst düzeyine çıkmasını, sürekli olarak yükselen bilimsel grafiğini göz önünde bulunduran Değerlendirme Kurulu, Akın’ı 10. Kadir Has Ödülleri Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’ne oybirliği ile layık gördü.

Prof. Dr. Mustafa AYDIN (Kadir Has Üniversitesi)

Süreyya CİLİV (Turkcell)

• Faruk ECZACIBAŞI (Eczacıbaşı Holding ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı)

Prof. Dr. Gökhan HOTAMIŞLIGİL (Harvard University)