ÖDÜL ALANI: GLOBALLEŞEN DÜNYADA TÜRKİYE’NİN YERİ | 2003

Birincilik Ödülü: Prof. Dr. Ahmet Çakmak

İkincilik Ödülü: Prof. Dr. Bozkurt Güvenç

Üçüncülük Ödülü: Dr. Üner Kırdar

Sosyal Bilimler alanında verilen ilk ödülün konusu “Globalleşen Dünyada Türkiye’nin Yeri” olarak tespit edildi. Birinciliği Prof. Dr. Ahmet Çakmak, ikinciliği Prof. Dr. Bozkurt Güvenç, üçüncülüğü ise Dr. Üner Kırdar aldı.

Yarışmada “Küresel Ekonomi Politikası ve Türkiye” adlı çalışmasıyla Prof. Dr. Mim Kemal Öke 1. Mansiyon, “Altın Deli Gömleği ile Kleptokrasi Kıskacında Türkiye” isimli çalışmalarıyla Dr. Birol Kovancılar ve Dr. Mustafa Miynar 2. Mansiyon, “Globalleşme Sürecinde Rekabet Gücü için Milli Bir Bilim ve Teknoloji Siyasası” adlı eseri ile Serhat Özgökçeler 3. Mansiyon, “Globalleşen Dünyada Demokrasinin Önemi ve Türkiye’nin Konumu” çalışmasıyla Dr. Abdullah Özkan 4. Mansiyon, “Değişimlerin Anarşisi, Anarşinin Değişimleri: Küreselleşmenin Farklı Boyutları ve Türkiye” çalışmasıyla Doç. Dr. Beril Dedeoğlu 5. Mansiyon, “Küreselleşme, Turizm, Türkiye… Küreselleşme Tartışmaları Işığında Türkiye’nin Turizm Potansiyeli” çalışmasıyla Merih Yılmaz 6. Mansiyon, “Globalleşen Dünyada Türkiye’nin Yeri: Milliyetçi Reflekslerle İçe Kapanmak mı Koşulsuz Dışa Açılmak mı’ çalışmasıyla Yrd. Doç. Dr. Tülin Kabacaoğlu yine 6. Mansiyon ödülüne layık görüldü.

• Dr. Atilla KARAOSMANOĞLU (Dünya Bankası Eski Başkan Yardımcısı)

• Ercan KUMCU (Ekonomi Yazarı)

• Selçuk MARUFLU (TBMM 19. Dönem Milletvekili, Plan-Bütçe Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi)

• Prof. Dr. Orhan ŞENER (Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi)