ÖDÜL ALANI: TÜRKİYE’NİN ORTADOĞU POLİTİKASI (TARİHSEL GELİŞİM SÜRECİNDE ORTADOĞU’NUN TÜRKİYE AÇISINDAN EKONOMİK-POLİTİK ÖNEMİ VE GELİŞTİRİLEBİLECEK POLİTİKALAR) | 2006

Birincilik Ödülü: Merve İrem Yapıcı

İkincilik Ödülü: Dr. Meral Dinçer

Üçüncülük Ödülü: Yrd. Doç. Dr. Hakkı Çiftçi

“Türkiye’nin Ortadoğu Politikası (Tarihsel Gelişim Sürecinde Ortadoğu’nun Türkiye Açısından Ekonomik-Politik Önemi ve Geliştirilebilecek Politikalar)” konulu 4. Kadir Has Ödülleri’nde Değerlendirme Kurulu’nun kararı neticesinde Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü araştırma görevlisi Merve İrem Yapıcı’nın “Türkiye’nin Ortadoğu Politikası, Değişim mi Gelişim mi?” başlıklı çalışması birincilik ödülünü aldı.

İkincilik ödülüne Forum Fuarcılık Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Meral Dinçer’in “Türkiye’nin Ortadoğu Politikası” başlıklı çalışması layık görüldü. Çukurova Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Çiftçi’nin “Türkiye Açısından Ortadoğu’nun Politik ve Ekonomik Önemi ve Geliştirilecek Politikalar” başlıklı çalışması ise üçüncü oldu.

“Türkiye’nin Ortadoğu Politikası” başlıklı çalışmasıyla ile Osman Tacettin Necipoğlu 1. Mansiyon Ödülü’ne, “Ortadoğu ve Batı Arasında Türkiye, Sınırlar, Köprüler, Dönüşümler” başlıklı çalışmasıyla Bezen Balamir Coşkun 2. Mansiyon Ödülü’ne, “Avrupalı Türkiye’nin Seçici Ortadoğu Politikası” başlıklı çalışmasıyla İrfan Kalaycı 3. Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.

• Doç. Dr. Sedat AYBAR (Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi)

• Prof. Dr. William HALE (Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi)

• Prof. Dr. Emre GÖNENSAY (Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Eski Bakanı)

• Güner ÖZTEK (Emekli Büyükelçi)